Kevään myötä on ikkunalautani vihertynyt erilaisista yrteistä ja muista kasveista. Herneenversoista saa basillikan tavoin loihdittua maukasta pestoa. Ohje löytyy Jere Niemisen Herne rokkaa kirjasta. Hernepesto sopii hyvin leivän päälle levitteeksi.
Hernepesto
1,5 dl (1 ruukku) tuoreita herneenversoja
80 g pinjansiemeniä
2-3 valkosipulinkynttä
0,25 dl oliiviöljyä
1 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
0,5 tl suolaa
Soseuta pinjansiemenet, herneenversot ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.
Sekoita ruokalusikalla joukkoon oliiviöljy, sitruunanmehu ja suola. Lisää hieman oliiviöljyä, jos haluat pestosta löysemmän. Itse laitoin laitoin lähemmas 0,5 dl. Älä käytä sekoittamiseen sauva- tai tehosekoitinta - kastikkeen tulee olla koostumukseltaan aromikkaan rakeista.
Kommentit