Nämäkin ovat Inna Somersalon Yllin kyllin kirjasta. Täyte oli todella makeaa, ehkä hieman liiankin. Maku oli kuitenkin ylellisen herkullinen. Ohjeeseen sopivia kuorittuja ja suolaamattomia pistaasipähkinöitä löysin lopulta pienen etsinnän jälkeen Punnitse ja säästä -liikkeestä. Tavallisissa marketeissa en niihin törmännyt.

Tartalettitaikina säilyy muutaman päivän jääkaapissa ja sen voi pakastaakin. Paistetut tartalettipohjat säilyvät muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Pohja
100 g kasvimargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kuorittuja, suolaamattomia pistaasipähkihöitä jauhettuna
1 dl ruokotomusokeria
2-4 rkl vettä

Täyte
2 dl kauravispiä
1 rasia ( noin 200 g) maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
200 g mansikoita

Koristeluun pistaasirouhetta tai mintunlehtiä.

Sekoita kaikki taikinan ainekset paitsi vesi tasaiseksi. Lisää vettä 1 rkl kerrallaan, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää. Laita taikina kylmään vähintään 1 tunniksi.

Painele taikina voideltujen tartaletti- tai muffinivuokien pohjille ja reunoille. Vuoraa vuoat palalla leivinpaperia ja täytä kuivilla herneillä, jotta leivoksen muoto säilyy paistaessa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä, poista herneet ja leivinpaperi ja kumoa leivospohjat uunista.

Vaahdota kaurakerma. Sekoita kaikki täytteen ainekset mansikoita lukuunottamatta ja vatkaa kouhkeaksi. Täytä tartalettipohjat seoksella ja asettele muutama mansikka jokaisen leivoksen keskelle. Koristele pistaasirouheella tai mintunlehdillä.