Kissan luontainen ruoka on hiiri. Tämä tarkoittaa, että kotikissan ruokavalion tulisi sisältää enimmäkseen lihaa. Marketeissa myytävien kissanruokapurkkien lihapitoisuus on usein n. 4 % tienoilla. Edes tämä kaikki ei ole täyttä lihaa, vaan mukana on "eläinperäisiä tuotteita", joka voi olla esimerkiksi höyheniä.

Lähinnä kissani saavat naudanlihaa. Sikaa ja kanaa ei voi antaa raakana ja tämän takia on naudanlihan antaminen helpompaa. Kissat myös pitävät enemmän raa'asta lihasta. Naudan jauhelihaakin välillä annan, mutta se ei ole osoittanut yhtä suurta suosiota kuin naudanliha. Naudanlihan lisäksi myös raaka sydän kuuluu kissojen herkkuihin. Kaloista ainostaan seiti häviää ateria-astioista.

Kätevintä (ja halvinta) on ostaa iso lihamötikkä, leikata se kissalle sopiviksi paloiksi ja pakastaa annoskokoisiin minigrip-pusseihin. Pussit voi käytön jälkeen pestä ja käyttää uudestaan seuraavien lihapalojen pakastamiseen.

Oikean lihan syöttäminen kissoille on myöskin ekologista. Kissanruokapurkit ovat kulkeneet tuotannossa pitkän tien ympäri maailmaa ja lopputuloksena on sekajätettä tai kierrätettävää metalliroskaa.

Pelkkää kotiruokaa syövät kissat eivät kuitenkaan saa kaikkia tarvittavia vitamiineja. Tämän takia itse syötän kissoille myös jonkin verran teollista kissanruokaa. Yarrahin luomukissanruokaa, jonka lihapitoisuus on 47 %. Tarvittavien vitamiinien ja hivenaineiden saannin voi myöskin halutessaan huolehtia syöttämällä kissalle monivitamiinivalmite Pirskattia.

Omista kissoistani olen huomannut, että lihaisampaan ruokaan siirtymisen jälkeen on heidän turkkinsa tullut kiiltävämmäksi ja aktiivisuutensa lisääntynyt. Ei sillä, että hiellä sitä ennen olisi ollut maailman huonoin turkki tai että he eivät sitä ennen olisi olleet ollenkaan aktiivisia.