Avopuolisoni leipoi eilen Yllin Kyllin -kirjan innoittama omena-kookostorttua.

Taikina
200 g pehmeää kasvimargariinia
2,5 dl intiaanisokeria
1,5 luomusoijajauhoa
3 dl vettä
5 dl luomuvehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

Täyte
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl rommia
1 dl kookoshiutaleita
2-3 (n 4-5 dl) omenaa ohuina viipaleina

Pinnalle
Kookoshiutaleita

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Sekoita soijajauhot veteen ja vatkaa seos margariinivaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos taikinaan.

Tee täyte. Sekoita fariinisokeri, vaniljasokeri, rommi ja kookoshiutaleet keskenään. Lisää omenaviipaleet seokseen.

Levitä puolet taikinasta voideltuun irtopohjavuokaan. Levitä täyte tasaisesti taikinapohjan päälle. Levitä loppu taikina täytteen päälle ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 70 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

Koristele kookoshiutaleilla.