Jonkun verran kiertelin kauppoja, mutten mistään löytänyt isoja torttuvuokia, joten tortuista tuli hieman lyhyempiä. Tämä tosin ei haittaa yhtään, sillä ovat jo tuon kokoisina erittäin täyttäviä. Ohje on Somersalon Yllin Kyllin -kirjasta.

200 g kasvimargariinia
1 dl intiaanisokeria
1 dl fariinisokeria
0,6 dl luomusoijajauhoja vesitilkan kanssa paksuksi tahnaksi sekoitettuna
1 dl ruiskorppujauhoja
0,5 dl mantelijauhoja tai -rouhetta
3 dl vehnäjauhoja (noin puolet korvasin taysjyvävehnäjauhoilla)
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaurakermaa

Kostutukseen
punssia, rommia tai omenamehua

Koristeluun
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta (1 dl ruokotomusokeria vesitilkkaan sekoitettuna)

Vatkaa margariini, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa soijajauhotahna margariinivaahdon sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhot vuorotellen kaurakerman kanssa varovasti margariini vaahtoon - vatkaa vain sen verran, että taikina on tasaista.

Lusikoi taikina margariinilla voideltuihin torttuvuokiin. Täytä noin 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista torttuja 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä hyvin. Kumoa tortut vuoistaan ja kostuta makusi mukaan; punssia tai rommia voi miedontaa tilkalla omenamehua.

Koristelu tortut. Pursota pinnalle valkea rengas sokerikuorrutetta tortun reunoja myötäillen ja laita keskelle nokare vadelmahilloa.