Sain joululahjaksi Inna Somersalon reseptikirjan Yllin kyllin - herkkuja isolle pienelle joukolle. Ensimmäinen tuosta kirjasta kokeilemani leivonnainen oli persikkapiirakka, joka osoittautui aivan taivaallisen makuiseksi. Myös eläinperäisiin ruoka-aineisiin leivonnaissa tottuneet äitini sekä isotätini pitivät siitä.

Pohja

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl intiaanisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g kasvimargariinia
0,5 dl maustamatonta soijajukurttia

Täyte

0,75 dl ruokotomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta soijajukurttia
2 dl vaahtoutuvaa kauravispiä
1 dl kookoshiutaleita
1 prk säilykepersikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi margariini jauhojen sekaan. Sekoita lopuksi joukkoon soijajukurtti.

Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 20 cm) ja painele taikina jauhotetuin käsin vuokaan. Laita vuoka kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahdota kauravispi. Sekoita kaikki täytteen ainekset paitsi persikat vaahtoon. Levitä täyteseos hyvin jäähtyneelle pohjalle ja asettele pinnalle valutetut persikan puolikkaat. (Koristele mintunlehdillä.)