Yleensä kaikki "lihakkeet" ja lihan "korvaus" tuotteet särähtävät pahasti korvassani ja saavat minut näkemään punaista. Kesti kauan ennen kuin uskalsi tofuunkaan tutustua. Ei sillä, että sitä nykyäänkään usein käyttäisin. Nyt kuitenkin tämän kirjoituksen innoittamana päätin vihdoinkin kokeilla seitania. Ohje löytyypi siis edellä linkitetyltä sivulta. Kotoa ei löytynyt tomaattipyreettä, joten tilalle laitoin makeaa chilikastiketta ja mausteisiin lisäsin piripiriä (MausteMesta).



Yllätyksekseni seitanmöhkäleestä kehkeytykin uunissa maukas ja ruokaisa pala. Nautimme möhkäleestämme perunamuussin kanssa. (Perunoiden keitinveteen lisätty kuivattua tilliä. Soseutettu ja lisätty kaurakermaa, suolaa ja sinistä Keijua.) Porkkana-kaaliraaste toi ateriaan kaivattua raikkautta.