Muistan viimeksi syöneeni pashaa yläasteella kotitalouden tunnilla. Minulla ei siis ole minkäänlaista mielikuvaa millaiselta "oikea" pasha maistuu, mutta tämä ainakin maistuu hyvälle.

Vegaanisen pashaohjeen löysin Eläinoikeusfoorumilla. Tämä on siitä hieman muokattu versio. Lopputulos maistu todella makealta ja "rahkaiselta". Sitruunan kouri sisältää paljon jäämiä torjunta-aineista, joten suosittelen luomusitruunan käyttöä. Myös useimmissa kuivahedelmissä käytetään säilöntäaineena rikkidioksidia, joka on myrkyksi luokiteltua kaasua. Luomukuivahelmistä rikkidioksidia ei löydy.

1239266010_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (tofutti 225 g)
1,5 dl maustamatonta soijajukurttia
noin 1 dl kauravispiä
1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 dl täysruokosokeria
1 rkl margariinia
1 tl vaniljasokeria
ruohittua pistaasipähkinää (kuorettomia ja suolaamattomia) ja luomukuivahedelmiä (esim. ananasta, aprikoosia, omenaa) silppuna

Pehmitä tuorejuustoa hetki kulhossa. Lisää joukkoon soijajukurtti. Sekoita.

Vispaa sitruunan mehulla ja kuorella maustettu kauravispi. Lisää se tuorejuuston ja soijajukurtin joukkoon. Lisää sokeri ja loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista, että maku on mieleisesi.

Valuta yön yli (esim. suodatinpussilla vuoratussa kahvinsuodattimessa tai siivilässä). Koristele ruohituilla pistaasipähkinöillä ja nauti.